Ambulante begeleiding: steun in de rug, hulp op maat

Ambulante begeleiding

Soms loopt je leven anders dan je wilt. Je komt in de problemen door schulden of verslaving. De relatie met je partner of familie loopt stuk. Je verliest je werk en je huis. Het lijkt wel of je geen grip meer hebt op je leven. Je wilt wel anders, maar het lukt niet om dit alleen op te lossen. Wat je nodig hebt, is een steuntje in de rug. Begeleiding op maat. Zodat je de dingen echt anders kunt gaan doen. Stichting Ontmoeting biedt hiervoor de volgende begeleiding.

Woonbegeleiding

Onze woonbegeleiding is voor mensen die een eigen woning hebben of een kamer van Ontmoeting huren. Ontmoeting heeft een aantal panden.

Samen met de bewoner stellen we een begeleidingsplan op waarin doelen worden geformuleerd. De bewoner wordt begeleid in het ‘wonen’ en alles wat daarmee samenhangt. Bijvoorbeeld inkomensbeheer en contacten met de verslavingszorg en GGZ.

Daarnaast bieden we ambulante begeleiding aan mensen die geen woning hebben. Met deze mensen gaan we op zoek naar een woning waarbij een stabiel leven belangrijk is. We zoeken bijvoorbeeld samen naar een bron van inkomsten en het afsluiten van een goede (zorg)verzekering.

Werktrajectbegeleiding

We hebben al 10 jaar ervaring met het begeleiden van dak- en thuislozen naar regulier (vrijwilligers)werk.  Cliënten die werktrajectbegeleiding krijgen, hebben een zinvolle dagbesteding waarmee ze een bijdrage leveren aan hun omgeving.

Kenmerkend voor de werktrajectbegeleiding die Ontmoeting biedt, is dat het hele traject samen, één op één met de cliënt, wordt doorlopen. De werktrajectbegeleider is hét aanspreekpunt voor cliënten als het gaat over werk. Bezoekers worden begeleid bij al hun vragen over vrijwilligerswerk, betaald werk of bijvoorbeeld solliciteren. Daarnaast worden bezoekers begeleid bij re-integratie- en activeringstrajecten.

Meer informatie over onze activeringsaanbod.