Forensische zorg; zorg na detentie

Forensische zorg

Ontmoeting kan jou op verschillende manieren helpen. We kijken samen welke ondersteuning voor jou nodig is. Zodat jij weer hoopvol naar de toekomst kijkt. Ontmoeting biedt forensische zorg op verschillende plekken in Nederland. Op veel van onze locaties kan, als dat nodig is, behandeling via samenwerkingspartners plaatsvinden.

Woon-werktraject Epe

In Epe biedt Ontmoeting een woon-werk traject aan ex-gedetineerde mannen. Dit traject is gericht op herstel door ondersteuning te bieden bij je persoonlijke hulpvragen, zodat jij straks weer kunt re-integreren in de samenleving. Er is 24 uur per dag begeleiding en toezicht aanwezig. In dit traject werken we samen met Justact. Zij bieden jou behandeling aan op het gebied van verslaving en/of psychische problematiek. Een belangrijk onderdeel van dit traject is om samen te kijken naar een geschikte vervolgplek, zoals een eigen woning of een plek in een van onze Thuishavens. Hier kan je meer informatie vinden over het woon-werk traject.

Klik op fullscreen (vierkante icoon rechts) om een virtueel kijkje te nemen op onze locatie!

Levensloopzorg

In Epe bieden wij ook een plek aan mannen die na hun woon-werktraject of via zij-instroom langere tijd gebruik willen maken van begeleiding en het wonen op een beschutte plek. Ontmoeting biedt jou ondersteuning op alle levensterreinen en 24 uur per dag begeleiding en toezicht. Behandeling waar nodig behoort tot de mogelijkheden. De begeleiding wordt uitgevoerd op basis van jouw persoonlijke zorgplan waarbij de focus ligt op het zoveel mogelijk vasthouden van zelfregie en bevorderen van ‘welbevinden’. Wij bieden deze zorg op basis van een WMO of WLZ indicatie, of een Forensische Zorgtitel.

Thuishavens

De Thuishaven is een plek waar je tijdelijk woont met ambulante begeleiding. Wij bieden jou ondersteuning op alle levensterreinen zoals werk, wonen, inkomen, schulden, verslaving, sociale contacten en vrije tijd. Ontmoeting heeft in diverse steden Thuishavens waar mannen, vrouwen en soms ook gezinnen kunnen wonen en begeleiding kunnen ontvangen. Dit kan al met een indicatie voor ambulante begeleiding.

De Thuishaven is een veilige plek in de wijk

Budgetcoach

Heb jij schulden en overzie je het even niet? Onze budgetcoach helpt je bij het ordenen van je schulden en je administratie. Samen zorgen we ervoor dat je inzicht krijgt en controle houdt op jouw financiële situatie.

Ambulante hulp

Heb jij een eigen woning? Of huur je een appartement van Ontmoeting? Dan kun je hulp krijgen in je thuissituatie. Je wordt begeleid in het ‘wonen’ en alles dat daarmee samenhangt.

De begeleiding en jouw plan zijn erop gericht om je leven weer op de rit te krijgen: Voorbeelden zijn: je financiële situatie weer op orde krijgen, werk/dagbesteding oppakken, je beter in je vel zitten en relaties in je netwerk herstellen. Voor iedereen is er wat anders nodig, daarom maken we een plan met doelen op maat.

Netwerken

Vind je het lastig om contact te maken, of wil je graag hulp bij je dagelijks leven? We hebben vrijwilligers die je daarbij helpen. Samen onderneem je leuke dingen. Vrijwilligers vormen jouw brug naar de maatschappij. Wij bieden Ontmoeting Netwerken aan en gaan op zoek naar een goede match tussen jou en de vrijwilliger(s).

Contact

Verwijzen of advies nodig over forensische zorg? U kunt ons bereiken via: 030-6354090* of intake@ontmoeting.org. Ook voor advies over plaatsing in IFZO kunt u contact met ons opnemen!

* Als u dit nummer belt, wordt u tijdens kantoortijden eerst doorverbonden met de centrale lijn in Houten.

Forensische zorg na detentie landkaart Nederland

Forensische zorg in beeld

Hulp in deventer Ontmoeting

Contact

E-mail
intake@ontmoeting.org

Telefoon
0578 676 400

* Als u dit nummer belt, wordt u tijdens kantoortijden eerst doorverbonden met de centrale lijn in Houten.

Het verhaal van

Ferry