Ontmoetingnetwerken: samen sterker

Ontmoetingnetwerken

Soms loopt je leven anders dan je wilt. Je komt in de problemen door schulden of verslaving. De relatie met je partner of familie loopt stuk. Je verliest je vrienden en je baan. Je bent letterlijk en figuurlijk vastgelopen en hebt niemand om je heen die je kan helpen. Door onze Ontmoetingnetwerken kom je in contact met mensen die je helpen om je leven weer op orde te brengen.

Samen sterker

Door middel van Ontmoetingnetwerken ondersteunen onze vrijwilligers mensen met sociale, psychische en financiële problematiek om hun leven weer op de rit te krijgen. Onze vrijwilligers bieden hulp bij het dagelijks leven.

Vrijwilligers helpen bij het contact leggen met bijvoorbeeld overheidsinstanties en zorginstellingen, maar helpen ook bij het opbouwen van een (nieuwe) kennissenkring of met het contact maken met familie of goede vrienden.  De vrijwilligers zijn dus een brug naar het ‘gewone leven’.

Hoe werkt het?

Op onze locatiekaart is te zien in welke plaatsen Ontmoetingnetwerken worden aangeboden. Na aanmelding volgt een intakegesprek en  wordt er aan de hand van de interesses van de aanvrager gezocht naar vrijwilligers. Als er een klik is tussen de aanvrager en vrijwilligers, worden er afspraken gemaakt over de bezoeken en de wensen die de aanvrager heeft. Er wordt gestreefd naar (sociale) zelfredzaamheid en minder terugval. Onze vrijwilligers kunnen altijd terugvallen op de expertise van Ontmoeting.

'Ik heb weer een maatje'