Gisteren is in Harderwijk het inloophuis De Oude Synagoge geopend. In De Oude Synagoge werken we samen met meer dan vijftig vrijwilligers van Stichting De Oude Synagoge. 

Stichting Ontmoeting en de Oude Synagoge in Harderwijk slaan de handen ineen. Dak- en thuislozen die eerder de inloop van Ontmoeting bezochten, zijn vanaf vandaag welkom in het christelijke inloophuis in de binnenstad van Harderwijk. Ontmoeting zal zich op haar eigen locatie hoofdzakelijk richten op activering.

De samenwerking werd gistermiddag gemarkeerd in het inloophuis dat is gevestigd in een voormalige synagoge, in aanwezigheid van wethouder Van Noort (Welzijn). Twee medewerkers van Ontmoeting hebben er een werkplek gekregen, waar ze gesprekken met cliënten kunnen voeren.

In het inloophuis, dat zeven dagen per week is geopend, werken vooral vrijwilligers. Ontmoeting biedt hun waar nodig ondersteuning. Wethouder Van Noort juicht de samenwerking tussen de twee organisaties toe. „Beide richten zich op kwetsbare mensen. Dan kan één plus één zomaar drie worden.”

'Inloophuis Harderwijk voor iedereen'

Helpt u mee?

Samen met u willen we ons blijven inzetten voor onze kwetsbare naaste. Helpt u mee? Dit kan door ons werk te steunen met uw gift. Doneer.