Verhuizen in tijden van corona.

Dhr. Ruimwijk heeft sinds kort, met dank aan urgentie, een woning. Dat is mooi nieuws! Helaas is bijzondere bijstand voor de inrichting van de woning afgewezen. De afgelopen jaren heeft hij niet kunnen sparen door de vele regelingen met schuldeisers. Inmiddels is hij aangemeld bij de kredietbank zodat hij in de toekomst maandelijks wat meer te besteden heeft.

Dhr. Ruimwijk heeft een slechte gezondheid waardoor hij niet alles in zijn huis zelf kan doen. In het huis moet nodig een laminaat vloer gelegd worden. Als het netwerk om je heen beperkt is, dan is het een uitkomst dat er vrijwilligers van Ontmoeting zijn die in dit soort situaties graag helpen.

Corona gooit roet in het eten

Vanwege de veiligheid van onze vrijwilligers is er besloten dat zij niet konden helpen. Helaas betekent dat wel dat dhr Ruimwijk nu mensen moet inhuren om te helpen bij de verhuizing.

Samen met zijn begeleider heeft dhr. Ruimwijk aan Ontmoeting gevraagd of hij €300 kan ontvangen vanuit het Cliëntenfonds. Hiermee kan hij een goedkoop bedrijf zoeken die helpt met het leggen van de vloer. Het Cliëntenfonds is bedoeld voor urgente financiële nood die niet op andere wijze voorzien kan worden. Dankzij het Cliëntenfonds-alert was in korte tijd het bedrag voor dhr Ruimwijk binnen!

Aanmelden voor deze alert kan hier.