Het verhaal van Gerrit

Gerrit is een trouwe bezoeker van ons Open Huis in Haarlem. Hij vertelde ons: ‘Mijn vader en moeder zijn overleden. Ik heb nog wel een grote familie, maar zij interesseren me niet. Wij dachten vroeger alleen maar aan werken en aan geld. ‘Gerrit, we gaan aan het werk, je weet waar je eten staat’, hoorde ik dan’.

Eenzaam
Gerrit heeft zich vaak eenzaam gevoeld. En ook erg somber. Hij ging veel drinken om zich niet meer alleen te voelen. Via hulp kwam hij bij Het Open Huis in Haarlem, in de wijk Schalkwijk. Daar voelt hij zich welkom. Daar kan en mag hij zichzelf zijn, omdat hij samen is met andere bezoekers, die ook problemen hebben (gehad). ‘Ik kan mijn verhaal kwijt en anderen ook bij mij. Wij begrijpen elkaar’.

Familie
Gerrit vindt het leuk om mee te helpen. Hij schildert graag. ‘Ik kom graag in het Open Huis. Als ik klaar ben ga ik weer naar huis. Maar thuis doe ik eigenlijk niks en voel ik me weer eenzaam’.

Gerrit heeft nog vaak sombere gedachten. Maar als hij over Het Open Huis praat, wordt hij blij: ‘Ik dacht altijd: niemand houdt van mij. Maar hier merk ik dat ze wel van me houden en dat ze oprecht naar mij luisteren en mij willen helpen. Het zijn aardige mensen en dit is nu mijn familie geworden!’