Het verhaal van Rogelio

Rogelio wordt door het Steunpunt Nazorg Ex-gedetineerden geholpen. Hij is hier erg blij mee: ‘wat een goede ervaring, erg blij met de ervaring vanaf het begin. Ik werd bij de gevangenis opgehaald en naar het opvanghuis gebracht. Het was een heel goed gevoel om daar te komen. Zonder het steunpunt had ik weer de fout ingegaan. Nu krijg ik de hulp om opnieuw te beginnen.

De gevolgen zijn dat ik niet meer in mijn oude leven terug ben gegaan, maar een nieuwe start heb kunnen maken op het rechte pad. Ik heb nu een mooie kamer en weer werk en ben daar heel blij mee. Ik wil graag een eigen huis zoeken. Dan kunnen de kinderen ook weer meer bij me komen.’

Rogelio wordt ondersteund door vrijwilliger Hans. Ook zijn ervaringen zijn positief: ‘ik vind het leuk om het maatje van Rogelio te zijn. Hij is erg gemotiveerd om een nieuwe weg in te slaan met zijn leven. Hij doet het alles aan om weer om eigen benen te staan.

Rogelio heeft in mij een maatje om met zijn vragen naar toe te gaan, Ik kan hem helpen met de dingen die hij nu  nodig heeft, om te gaan kijken naar huizen, enz. Soms zijn dingen best ingewikkeld in de maatschappij als je uit detentie komt en is het mooi dat ik Rogelio kan helpen om daar de weg in te vinden.