Vrijwilligers

Ontmoeting zoekt mensen die een beetje tijd willen geven. En in die tijd volle aandacht geven aan onze cliënten. Wij zoeken vrijwilligers die liefde delen vanuit een bewogen en gelovig hart. Daarmee kunnen we het verschil maken in het leven van onze cliënten en geven we ze het gevoel dat ze er echt toe doen! Tegelijk is het een ervaring die je eigen leven diepgaand verrijkt. Ben je beschikbaar (al vanaf 2 uur per maand)? Neem contact met ons op!

Als vrijwilliger stem je in met de christelijke visie van Ontmoeting en kun je de liefde die je van Christus ontvangt, doorgeven aan de mensen die je ontmoet. Je wilt je gekregen talenten en gaven inzetten op de plek die bij je past.

Verrijk het leven van een ander, en dat van jezelf. Word vrijwilliger!

Wat kun jij doen?

Dankzij onze vrijwilligers kunnen wij onze missie uitvoeren. Daarom zijn wij op zoek naar jou! Als vrijwilliger kun jij je op veel verschillende manieren inzetten voor onze cliënten. Dit kan op één van onze locaties, in één van de vele Ontmoetingnetwerken, of in een comité.

Locatievrijwilligers

Op onze locaties kun je ondersteunende taken uitvoeren. Dit kan van alles zijn: eten koken, huishoudelijke ondersteuning, vrijetijdsbesteding met de cliënt, boodschappen doen, pastoraat, tuinieren, noem maar op. Voor groepen en voor individuele cliënten.

Ontmoetingnetwerken

Ontmoeting organiseert op veel plaatsen in het land Ontmoetingnetwerken. Dit is een sociaal netwerk rondom een cliënt. Onze netwerkcoördinatoren zoeken passende vrijwilligers bij cliënten. Hierbij kijken ze o.a. naar karakters, interesses en hobby’s, zodat een goede match gerealiseerd kan worden. Elk netwerk is uniek en het aantal vrijwilligers per netwerk is verschillend.

Ontmoeting organiseert een sociaal netwerk rondom de cliënt

Comitévrijwilliger

Een comité bestaat uit een groepje enthousiaste vrijwilligers die in hun eigen plaats / regio diverse activiteiten organiseren. Comités geven bekendheid aan het werk van Ontmoeting en zorgen voor inkomsten. Ontmoeting heeft 25 comités met zo’n 230 comitéleden. In een comité zitten vijf tot vijftien personen.